Pijn in de benen

 

Mijn manier van masseren bij pijn in de benen is gericht op de oorzaak van veel vormen van pijn in de benen.  Veel problemen ontstaan door verzuring. Verzuring door b.v. onvoldoende beweging, te veel koffie drinken, te veel alcohol drinken, te weinig water drinken zijn oorzaken die hiertoe kunnen leiden. Het voorkomen hiervan is vaak al een belangrijke stap in de goede richting.

 

 

 Lees verder voor meer informatie over, pijn in de benen,

 

Pijn in benen kan vele oorzaken hebben. De symptomen van pijn in de benen zijn eigenlijk per oorzaak verschillend, niet elke aandoening aan de benen is hetzelfde en daarom kennen al deze aandoeningen ook verschillende symptomen. Onderstaand zullen wij proberen enkele veel voorkomende aandoeningen die zorgen voor pijn in de benen te bespreken. Hierbij zullen wij onder elk kopje duidelijk bespreken wat de symptomen zijn, wat de gevolgen zijn en natuurlijk wat je aan deze problemen en pijn aan de benen kan doen.

 

Vergeet echter niet dat het altijd raadzaam is om een arts te raadplegen wanneer je last hebt van aanhoudende pijnen in de benen. Overeenkomende symptomen hoeven namelijk niet direct te betekenen dat je ook specifiek last hebt van deze aandoening. Wees daarom voorzichtig, je benen zijn namelijk een kostbaar bezit.

 

Hieronder vindt je enkele vormen van Pijn in de benen.

 

Rusteloze benen/Etalagebenen

 

Rusteloze benen staat ook wel bekend onder de benaming restless legs of etalagebenen en kunnen behoorlijk vervelend zijn. Rusteloze benen en etalagebenen hebben te kampen met een continu tintelend gevoel en in sommige gevallen ook een branderig gevoel. Dit ervaart men veelal in de benen en in de kuiten en men ervaart dit vaak het meest wanneer men bezig is met een bezigheid die ontspannende effecten heeft. Zoals TV kijken, slapen of gewoon even op de bank zitten.

 

 

Fibromyalgie

 

Fibromyalgie is een aandoening waarbij men geen pijn voelt in de gewrichten maar juist op het bindweefsel en spieren. De aandoening komt voor op diverse plekken op het lichaam waar bindweefsel en spieren lopen. Doordat het op diverse plekken kan voorkomen kan men dus ook pijn in de benen gaan ervaren. Men ervaart hier vooral last van op het moment dat ze meer inspanningen hebben verricht.

 

 

Trombose

 

Bij trombose hebben wij te maken met een bloedstolsel in de bloedvaten. Dit kan gebeuren in bijvoorbeeld de slagaderen en normale aderen. Bloedstolling in het lichaam is noodzakelijk voor bijvoorbeeld een wondje, op dat moment sluit het bloedstolsel de ader af om te voorkomen dat het wondje continu blijft doorbloeden. Wanneer wij te maken hebben met trombose dan wilt dat eigenlijk zeggen dat er op het verkeerde moment bloedstolsels ontstaan in de aderen en slagaderen. Trombose kan hierdoor behoorlijk gevaarlijk zijn en leiden tot bijvoorbeeld een beroerte of een Hartinfarct. Trombose kan ook in de aderen van de benen ontstaan en hierdoor kan er pijn in de benen optreden. Een van de bekende symptomen van Trombose is een verkleuring in de benen.

 

 

Aderverkalking

 

Aderverkalking is echt een aandoening van de huidige tijd en tevens een grote sluipmoordenaar. En het grootste gevaar van aderverkalking is dat het eigenlijk geen symptomen heeft. De problemen ga je pas merken wanneer een ader in zijn geheel is verkalkt. Toch kan je een poging die om aderverkalking in de benen te herkennen. Enkele symptomen die wellicht kunnen wijzen op aderverkalking, zo zal er pijn in de benen optreden en zal men jeuk in combinatie met een brandend gevoel gaan ervaren.

 

"Pijn in de benen zijn zeer belastend, de hele dag. Laat u helpen zodat u zich bevrijdt voelt van pijn".

 

 

Tips voordat je wordt gemasseerd!

  • neem een douche voor je bij me komt.
  • laat je niet masseren als je mij niet vertrouwd.
  • doe al je sieraden af.
  • als je eenmaal ligt adem dan 3 keer goed in en uit.
  • concentreer je erop dat je lichaam zwaar wordt en goed contact maakt met de ondergrond.
  • probeer je te concentreren op mijn handen en geniet van de beweging.
  • probeer zo min mogelijk te praten.
  • geef aan als je iets als niet prettig ervaart.
  • geef je zo veel mogelijk over aan de massage.
  • probeer niet te helpen wanneer een arm of been wordt opgetild, dit doet de ontspanning teniet.

neem na afloop van de massage rust en luister naar je lichaam.

 

Prijs voor deze massage per 30 minuten € 27,50

Prijs voor deze massage per 60 minuten € 50,00

 

 

Afspraak maken? Bel 06-47379596, of boek via onderstaande button

 

maak hier jouw afspraak

Nek Schouder massage 

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50  

Holistische massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50

 

Zweedse Massage

 Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50

   

Shiatsu Massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50

 

Hotstonen-massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50


Therapeutische massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50maak hier jouw afspraak

Ontspanningsmassagetilburg.nl

Gronsveldlaan 57

5043LR Tilburg

Tel:  06 - 47 37 95 96  of  06 - 83 94 00 12

Bank: NL45RABO0304888966

B.T.W. NL050335339B02

K.V.K. 63580381