Bindweefselmassage:

 

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Maar hoe werkt het dan precies?

Alle inwendige organen en andere delen van ons lichaam hebben een zogenaamd projectiegebied op bindweefsel niveau. De zenuwen die deze organen aansturen lopen door de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom ontspringen de zenuwen via de wervels naar organen of delen in ons lichaam. De zenuw die verantwoordelijk is voor het aansturen van de maag verlaat de wervelkolom halverwege de rug, niet verrassend dan dat de reflexzone van de maag ook halverwege de rug te vinden is. Aan deze zone is dan ook goed te zien of iemand maagklachten/problemen heeft. Er is een verhoogde spanning voelbaar, of de huid kan minder goed verschoven worden. Wanneer deze zone behandeld wordt met een bindweefsel massage kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een bindweefsel massage is van invloed op het vegatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling. Dit is een belangrijk onderdeel van de bindweefsel massage.

De behandeling:

De behandeling begint, na de anamnese, met een onderzoek van de rug. Dit onderzoek wordt zittend op de rand van de massagetafel uitgevoerd. Het bindweefsel op de rug wordt in plooien getild of geduwd, de tonus van de huid wordt gevoeld, verkleuringen en probleemzones worden bekeken.

Daarna neemt de cliënt op de buik plaats op de massagetafel.
Met de massagegrepen wordt de doorbloeding van het bindweefsel geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden zo losgemaakt. De massage start met een inspectie op de rug waarna de massagegrepen op de rug worden uitgevoerd, maar deze kunnen worden uitgevoerd op armen, benen, romp en het gezicht. Op het gezicht wordt ook wel de cosmetische bindweefsel massage genoemd.

Een bindweefsel massage wordt vaak als therapeutisch behandeling aangeboden.
Samen met de cliënt maakt de masseur of massage therapeut een behandelplan op naar aanleiding van de hulpvraag van de cliënt. De duur van de behandeling wordt vaak gedurende de behandelingen, verspreid over meerdere weken, opgevoerd.

Omdat een bindweefsel massage vaak als een minder prettige behandeling wordt ervaren is het zeker aan te bevelen om erna een heerlijk ontspannende massage aan te bieden.

 

In mijn praktijk maak ik gebruik van de Cupping methode.

 

Prijs bindweefselmassage/Cupping:prijs per 60 minuten € 47,50


Nek Schouder massage

Prijs per 30 minuten € 26,00    

Prijs per 60 minuten € 47,50    

Holistische massage

Prijs per 30 minuten € 26,00

Prijs per 60 minuten € 47,50  

Zweedse Massage

Prijs per 30 minuten € 26,00

Prijs per 60 minuten € 47,50      

Shiatsu Massage

Prijs per 30 minuten € 26,00

Prijs per 60 minuten € 47,50

Hotstonen-massage

Prijs per 30 minuten € 26,00

Prijs per 60 minuten € 47,50 

Therapeutische massage

Prijs per 30 minuten € 26,00

Prijs per 60 minuten € 47,50

 Boek nu!

Ontspanningsmassagetilburg.nl

Gronsveldlaan 57 5043LR Tilburg

Tel: 06 - 47 37 95 96

K.V.K. 63580381

B.T.W. NL050335339B02

Bank: NL45RABO0304888966