Therapeutische massage

 

Een therapeutische massage heeft als doel om de lichaamsfuncties weer te normaliseren, stress en spanningen te verminderen, de werking van de zenuwen en de bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren. De therapeutische massage wordt vaak gegeven vanuit een holistisch oogpunt. Holistisch is afgeleid van het woord HOLOS, dat heel betekent. Hierbij worden je lichaam en de geest als een geheel gezien. Deze twee zijn met elkaar verbonden.

 

Een ziekte of lichamelijke klacht wordt niet gezien als een op zichzelf staand, maar als een uitingsvorm wat zich op meerdere niveaus afspeelt. Je geestelijke toestand is hier dus ook op van invloed. Alle niveaus beïnvloeden elkaar en zijn weer met elkaar in evenwicht. Een verstoring in je evenwicht leidt dan weer tot een lichamelijke klacht. De therapeutische massage zorgt ook voor activiteit van het immuun stelsel. Hierdoor vergroot je de weerbaarheid tegen ziekten weer. De massage kan ook zorgen voor een pijnverlichting en ondersteuning van de lymfestroom, waaruit de gifstoffen worden afgevoerd.De massage:

 

In je lichaam bevinden zich allerlei aanknopingspunten waar emoties, spanningen en blokkades samenkomen. Veel therapeutische masseurs werken vanuit een holistisch oogpunt en masseren deze punten. Hierdoor komen de spanningen en emoties los en worden blokkades vrijgemaakt. Gedurende de massage word je langzaam en ritmische gemasseerd. Hierbij worden etherische oliën gebruikt. De grepen richten zich op de energie.

 

Vaak maak ik als masseur gebruik van zijn ervaring en intuïtieve. Gedurende de massage wordt er ingespeeld op je klachten. Ik besteed dan aandacht aan de fysieke klachten, maar ook aan alle andere niveaus. Zoals je mentale gesteldheid, je emotionele toestand en je sociale toestand. Meestal begint de massage bij je voeten en wordt er via de kuiten en bovenbenen naar boven gewerkt in de richting van het hart.. De massage bereikt je rugzenuwen. Deze zenuwen hebben zeer veel invloed op de rest van je lichaam. Ze lopen namelijk naar elk deel van je lichaam toe.

 

Deze massage is er niet alleen puur op gericht om je te verhelpen van lichamelijke klachten. Je zult merken dat tijdens deze behandeling ook herinneringen en emoties naar boven komen. Dit is ook weer een doel van de massage. Door deze herinneringen en emoties naar boven te laten komen en er bij stil te staan, worden oude blokkades in je lijf weggenomen. Hierdoor heeft de energie weer ruimte om goed door je lichaam te stromen.

 


Wanneer therapeutische massage:

Aangezien een therapeutische massage vaak gericht is op meerdere lichaamsniveaus kan het helpen bij heel veel klachten en ziektes. Hierbij kan je denken aan rug- en nekpijn, schouderklachten, migraine en rsi. Ook werkt deze massage zeer goed bij chronische patiënten, zoals mensen die reuma hebben of last hebben van spijsverteringsstoornissen. Het verlicht de klachten en de pijn. Verder werkt de therapeutische massage ook echt therapeutisch. Zo zorgt een regelmatige massage ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen functioneren en jezelf. Hierdoor kan je weer beter omgaan met tegenslagen

 

Tips voordat je wordt gemasseerd!

  • neem een douche voor je bij me komt.
  • laat je niet masseren als je mij niet vertrouwd.
  • doe al je sieraden af.
  • als je eenmaal ligt adem dan 3 keer goed in en uit.
  • concentreer je erop dat je lichaam zwaar wordt en goed contact maakt met de ondergrond.
  • probeer je te concentreren op mijn handen en geniet van de beweging.
  • probeer zo min mogelijk te praten.
  • geef aan als je iets als niet prettig ervaart.
  • geef je zo veel mogelijk over aan de massage.
  • probeer niet te helpen wanneer een arm of been wordt opgetild, dit doet de ontspanning teniet.

neem na afloop van de massage rust en luister naar je lichaam.


Een therapeutische massage boeken: bel nu 06-47379596,  of boek via onderstaande button

 

Deze vorm van massage kan indien u daarvoor verzekerd bent gedeeltelijk worden vergoed. O.a. door C.Z, Menzis en F.B.T.O en de Friesland.

 

"Ook last van lichamelijke klachten? Laat je helpen zodat je er weer helemaal tegen kunt".

maak hier jouw afspraak

Nek Schouder massage 

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50  

Holistische massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50

 

Zweedse Massage

 Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50

   

Shiatsu Massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50

 

Hotstonen-massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50


Therapeutische massage

Prijs per 30 minuten € 30,00 

Prijs per 60 minuten € 52,50maak hier jouw afspraak

Ontspanningsmassagetilburg.nl

Gronsveldlaan 57

5043LR Tilburg

Tel:  06 - 47 37 95 96  of  06 - 83 94 00 12

Bank: NL45RABO0304888966

B.T.W. NL050335339B02

K.V.K. 63580381